2023-05-31
今日介绍既呢间甜记饺子一直都系饺子界既人气名店,之前社交平台既饺子关注组票选都人气高企,旺角/太子/长沙湾都有分店,lunch hour有时都系排队先食到!汤饺 单/双拼 $48/10只椰菜冬菇云耳猪肉饺:Classic之选,次次黎都嗌佢!饺子皮薄馅多,包到涨卜卜,呢款馅肉比菜多,食落啖啖肉,口感丰富,Juicy,饱满!蕃茄汤入面有少少薯仔,比较清淡衬托翻主角饺子;钟意浓厚汤底既可能就觉得争少少啦。👍👍👍👍👍🏿西洋菜猪肉饺:比起椰肉猪肉饺既啖啖肉 ,呢一款就系满满既西洋菜馅,西洋菜鲜甜,食落比较清爽,可以中和一下肉饺既腻,推荐。👍👍👍👍🏿👍🏿煎饺 单/双拼 $52/10只粟米芝士鸡肉饺:呢款都系每次黎甜记既必嗌之选😂个人推介做煎饺,煎到卜卜脆,好香口,同芝士馅好夹!饺子馅芝士味为主,都食到粒粒栗米,甜甜地够cheese但系又唔会好腻,推荐!👍👍👍👍👍🏿南瓜忌廉鸡肉饺:呢款都系creamy之选,三种馅料好match好顺口,汤/煎都好食!👍👍👍👍🏿👍🏿性价比:因为呢间既饺子比较大粒饱满,所以一般女仔食8粒都够饱,以佢汤饺$44/8只 $48/10只 煎饺 $48/8只 $52/10只既价钱
👍👍👍👍🏿👍🏿
性价比:因为呢间既饺子比较大粒饱满,所以一般女仔食8粒都够饱,以佢汤饺$44/8只 $48/10只 煎饺 $48/8只 $52/10只既价钱黎讲,加上佢既质素,个人认为性价比几高!我地仲嗌左一碟蚝油菜心同一枝豆浆,人均$100内。👍👍👍👍👍🏿
另外佢仲有免费既菜圃,加埋饺子一齐食增加一啲口感同味道既变化,辣辣脆脆,好过瘾。之前去都有试过香叶豆角猪肉饺,觉得就唔够上面介绍𠮶几款经典/招牌口味出色。如果第一次去推荐可以试左经典口味先!