2022-11-25
🍽: 东源小食店 (长洲)========================‼️: 有时竹签末端会揩到少少汁~所以建议带定湿纸巾去😂😂‼️: 另外多人排队嘅时候服务可能有少少差,会有啲唔耐烦嘅感觉🥲🥲上次我前面个老人家攞慢少少都俾人催佢「快啲攞啦」👵🏻(所以建议冇单身20年嘅手速就要由今日开始练习定喇✋🏻✋🏻=========================⬇️⬇️⬇️食评⬇️⬇️⬇️讲起长洲大鱼蛋相信大家都耳熟能详🤩🤩 有大半个拳头咁大粒做卖点$12嚟讲唔算贵💰💰鱼蛋系属于少弹牙𠮶只~🦷再加上Juice嘅感觉真系值得一试👍🏻👍🏻今次我哋就叫咗不辣烧汁同小辣沙嗲嚟试🫕🍢👇🏻👇🏻👇🏻—————————【不辣烧汁大鱼蛋🍢】($12)🐹: 🌕🌕🌕🌕🌗🐼: 🌕🌕🌕🌕🌑整体嚟讲个人觉得烧汁最好食💖💖 可能因为唔辣嘅关系,鱼蛋嘅味会出少少~🍢再加上酸酸甜甜咁几开胃🍬 好适合唔食得辣嘅朋友仔同小朋友食👧🏻🧒🏻 除咗同个鱼蛋几夹之外,我觉得入味过沙嗲(?)😂 所以绝对值得一试‼️—————————【小辣沙嗲大鱼蛋 🌶🍢】($12)🐹: 🌕🌕🌕🌗🌑🐼: 🌕🌕🌕🌗🌑另外沙嗲辣味唔算重🌶唔食得辣嘅朋友仔都可以一试~ 但系美中不
========================
‼️: 有时竹签末端会揩到少少汁~所以建议带定湿纸巾去😂😂
=========================
⬇️⬇️⬇️食评⬇️⬇️⬇️
今次我哋就叫咗不辣烧汁同小辣沙嗲嚟试🫕🍢
👇🏻👇🏻👇🏻
—————————
【不辣烧汁大鱼蛋🍢】($12)
🐹: 🌕🌕🌕🌕🌗
🐼: 🌕🌕🌕🌕🌑
—————————
【小辣沙嗲大鱼蛋 🌶🍢】($12)
🐹: 🌕🌕🌕🌗🌑
🐼: 🌕🌕🌕🌗🌑
另外沙嗲辣味唔算重🌶唔食得辣嘅朋友仔都可以一试~ 但系美中不足嘅系沙嗲酱配鱼蛋的话味道唔太出🥲🥲隐隐约约净系食得出花生酱味🥜同烧汁比较的话就可能会逊色少少喇🤏🏻🤏🏻
=========================
🌟性价比:8.5/10
💖回头指数:9/10
加1️⃣服务费:❌
—————————
👩🏻🍳餐厅 : 东源小食店 (长洲)
📍地址 : 长洲新兴街