2024-11-30 263 浏览
八公馆位于中环,佢嘅分布系一层层既,我哋今次去咗贵宾室,有独立厕所,环境静而干净。点心都很大碟,笼仔蒸斑腩红米饭有很香既荷叶味,啲斑腩很弹牙新鲜,表面既蒜茸为它增加了不少风味。啲烧肉肥瘦好均匀,咬落去皮脆又多汁。蛋散好香蛋味,炸得好酥脆。啲花枝饼好弹牙,好似墨鱼饼咁既质地。仲有虾饺既虾都超级弹牙,又大粒。春卷炸得很薄脆,入面既虾又系好弹牙。鸳鸯肠粉黑色的有榄角的味道,白色的是脆脆包住啲虾仁,都挺好味的。腐皮卷内是斋菜,煮得非常之入味。尖椒菱鱼肉偏辣,食完要食返旧奶黄千层糕解辣。奶黄千层糕有南北杏系入面,都几有口感。烧卖好大粒,有好足料既猪肉同虾。罗卜糕比较粉状,就一般。排骨多芡汁,粉丝不过不失。炸芋盒都几好味,啲点心佢会好贴心咁帮我哋剪开,方便大家分嚟食。啲蒸笼系六角形的,茶🍵偏向淡味,服务员态度非常好。#八公馆 #笼仔蒸斑腩 #点心 #六角形蒸笼 #饮茶 #午餐

啲蒸笼系六角形的,茶🍵偏向淡味,服务员态度非常好。