2019-03-27 823 浏览
三月十四都同两个麻甩仔去打冷,就知小编仲未揾到我既浩南。不过唔紧要,因为中西意日韩入面,小编偏爱中菜,例如系酒楼、打冷、上海菜等,食好嘢仲实际啦。今次三人行去左太子陵发打冷,但适逢小编岩岩病完冇乜胃口,我地只系叫左几样嘢。如果小编战斗力回复100%,一定可以试多几样嘢。首先就系必食的蚝仔粥,啲蚝仔真系好饱满,有半只我既食指咁大粒,好鲜甜。但成窝粥既汤水就估左一半,粥料就比较少,大概每人两个碗仔既份量,但蚝仔都有三十粒左右。记得menu上有几个size, 个楼面叔叔就话三个人叫第二大既就ok,我建议可以叫大一个size,因我觉得呢样系最好食,同埋量真系唔多。仲有最重要系,如果你同小编一样唔钟意食莞茜葱,一定要走青青青,重要既嘢讲三次。另外就叫左炸蚝饼,好食,好松脆,啲蚝系一样咁大粒,系食过既蚝饼中最好食既(利申: 小编好少食蚝饼)。仲有叫左卤水拼盘,拣左鹅肠,墨鱼同肾,鹅肠系最好食,但一百蚊嚟讲,就份量少左啲。最后仲有碟油菜,好油。因为唔记得每样几钱,所以唔特别提啦,总之埋单就330,冇加一的,总括来讲质素不错。
最后仲有碟油菜,好油。
蚝饼
拼盘