2024-04-26 1190 浏览
同事睇左网上一啲介绍,咁6个人订左呢间庆祝食饭。同酒楼讲预每人HKD1500价钱,埋单HKD9000,咁睇左Menu见到有三头鲍鱼,有翅,有出名既肉蟹,仲有其他菜,讲明全包宴。咁果下都觉得个价Ok 合理既,而去到酒楼都有包厢,但食第一道菜慢慢都觉得心知不妙。两碟前菜似汽炸锅炸出黎,鸡软骨普普通通,南瓜件用咸蛋黄炸既都尚算可以,但南瓜系无甜味。卤水鹅 鹅肉切片上睇落得半只,,鹅肉正正常常,但无乜惊喜,而啲鹅肠 肾果啲作为伴碟,亦都难得见到鹅肝,但成碟最好食系啲卤水豆腐翅令到餐饭值番少少票价,鸡汤底,但无金华火腿,鸡肉。有花胶 翅睇落都足两,成餐饭算系最好食,清而不腥,有用火助热住唔会咁快变腥去到鲍鱼,讲起就把几火,本身预呢个价钱系吉品鲍,点知唔系。三头鲍个芡好咸完全盖住左个鲍鱼味,但鲍鱼都极度失望,同台4个人都觉得系罐头鲍鱼,个芡都系罐头汁兑出黎,同经理反映就话系澳洲急冻鲍发左一段时间再整出黎,咁好啦,我地全台无声出,都唔知驳啲咩好肉蟹的确系好食 个新加坡黑椒酱够辣够香都几夹肉蟹,而且肉蟹都够多肉够哂料到。抵赞!但当中都有小插曲,6个人本身间酒楼预一只肉蟹,食水非常深,我地同酒楼反映会唔
同事睇左网上一啲介绍,咁6个人订左呢间庆祝食饭。

两碟前菜似汽炸锅炸出黎,鸡软骨普普通通,
南瓜件用咸蛋黄炸既都尚算可以,但南瓜系无甜味。

去到鲍鱼,讲起就把几火,本身预呢个价钱系吉品鲍,点知唔系。

但当中都有小插曲,6个人本身间酒楼预一只肉蟹,食水非常深,我地同酒楼反映会唔会太少,先话加多只,唔系就唔够分

西瓜烩蚌就胡椒味好重,鸡汤底,一般 唔值得推荐

椰皇炖奶, 有椰香,正正常常

食完成餐饭,个个都食到一肚气,呢个价钱唔系呢啲质素或者出入差咁多,
仲要话成本价好贵 我地外行人唔知,酒楼其实赚唔到几多,Ok直接黑名单
2024-04-25
外卖自取