2020-06-10 904 浏览
又出动去揾食啦!今次呢间唔系第一次,之前已去过几次,一直觉得几好食。但今次真系有d失望!我地食晚餐,6点去到唔洗等位,拣左bar枱坐,因为老公想睇厨师整野食。坐喺bar可以见到厨师整寿司刺身同串烧!我地首先叫左d刺身寿司先!刺身要左7款,但就唔要三文鱼,刺身新鲜程度只系普通,有一两款白身鱼有少少腥,带子同海胆稍为好dd!之后要左个葱碎拖罗卷,系特别多嘅拖罗,但其实只系普通青瓜卷上面放上拖罗碎,无咩技巧,味道还可以啦!再加一个前菜,蟹膏豆腐海胆,豆腐系加左蟹膏做嘅,上面加上海胆同三文鱼子,但我老公就话个蟹膏豆腐有d腥,但我自己就可以接受,加埋三文鱼子,味道咸咸鲜鲜咁,我觉得算有惊喜!熟食叫左银雪鱼西京烧,味道同其他铺头食到嘅差唔多,鱼皮烧得香脆。烧秋葵及烧明太子长芋(淮山),秋葵每次来都会叫,因为健康,烧完唔会滑lulu咁,容易入口。烧长芋上面加左明太子,微辣,入口口感丰富。最后加左烧牛舌同鸡肾,味道麻麻,可以话系无味,之前明明唔系咁架!喺等野食期间,梗系周围望架啦,坐bar枱又真系咩都望到晒,我见到有个厨师一只手拎住一样食材另一只手扯低个口罩,拧歪面打左个乞痴。。。er。。。真系唔知讲

我地食晚餐,6点去到唔洗等位,拣左bar枱坐,因为老公想睇厨师整野食。坐喺bar可以见到厨师寿司刺身同串烧!

。。。er。。。真系唔知讲咩好,唯有讲下次唔再嚟啦!同埋安慰自己佢无向住食材打已经好好架啦!

无下次无下次无下次!