2018-01-08
个日朋友约食饭,话揾间fine diner 有view 咁,就订左呢间,原因系之前都成日系转角食burger ,对佢既质素有一定信心,自己本身又好中意食靓扒,所以黎试下。好好彩订左位,因为都几多人下,between OpenRice system 话满左但系打去都有位,所以有时打去订下问清楚先。坐底左就叫野食,三个人叫左两个前菜加个扒:一点完菜就上左个面包,佢个面包真心推介, 大大个咁好食过我之前飞佛outback 黑糖包。1 popover 佢呢个包系无限添食,外脆内软,本身已有味,根本唔需要加牛油,我一个人食左两大个,食完已半饱,咁就开始左我对佢既高期望2 crab legs普通冻食既蟹脚,味道一般,好在帮你起晒壳,好易食,完全净系用刀叉都食到。3 octopus 我对佢期待都几大,因为平时食西餐,一定会好爽口同埋个汁会好正,但系好可惜事与愿违,唔入味都算,仲劲un 好难咬,份量又唔多,完全唔好食4 American filet steak即系咁,叫得steak house 咁对个扒有一定期望系理所当然,呀dee都间唔中系香港食扒房,高级用块板既食过,几个人share斧头扒又有⋯但
2 crab legs
4 American filet steak
即系咁,叫得steak house 咁对个扒有一定期望系理所当然,呀dee都间唔中系香港食扒房,高级用块板既食过,几个人share斧头扒又有⋯但系今次对佢好失望,首先点餐叫medium,发现比较生,其实都系小问题,因为扒生d都好正! 但系问题系佢块面好un,好似赵紧香口胶咁,系咬唔烂个只, d筋又偏多,所以有d失望😞
位位最后3百几 (冇叫drink)所以都偏贵,份量就够质量就唔够,应该唔会再食,呢个价钱有更多选择