2022-07-25 258 浏览
已经系个几月之前发生嘅事,今日又经过念起,都系觉得要po出嚟先得。上一次同我frd一齐去一生食拉面,都排咗好耐,差唔多有半个钟。出边有个妹妹仔帮我地扫code,收咗我地预先填好嘅落单纸,安排我地入座。当时我地坐咗系最靠近收银处嘅吧台度,入面发生咩事其实我都见到。我明明见到𠮶位妹妹仔拎咗我地两张落单纸比入边个位戴眼镜阿婶,系我地未坐低之前就已经拎走咗,约莫十分钟之后我地先至可以坐低。但坐咗好耐,隔离左右迟过我地入座嘅都已经食紧,我地连张埋单纸都冇。我就问点解我地未有面,妹妹仔就入去问阿婶,睇佢地个表情应该系整唔见咗我地两张落单纸,我即刻火滚。明显系𠮶位阿婶整唔见咗,但系由始至终𠮶位阿婶都冇出嚟解决过呢件事,反而推个妹妹仔出嚟同我地沟通,系咪过分咗?其实个阿婶又唔系好忙,就企系度落下单收下钱,完全冇做过其他嘢,两个妹妹仔就忙到做唔切。呢啲都算,整唔见我张单系咪要你自己亲自出嚟同我地讲翻句sorry?郁都冇郁过因为太嬲所以直接走人,搞咗差唔多成个钟,乜都冇食到,仲要激到成肚气。之后我地再望翻open rice嘅评价,发现戴眼镜阿婶已经比人投诉过服务态度好差,仲要做嘢唔系好好,整唔见落单纸都得

因为太嬲所以直接走人,搞咗差唔多成个钟,乜都冇食到,仲要激到成肚气。之后我地再望翻open rice嘅评价,发现戴眼镜阿婶已经比人投诉过服务态度好差,仲要做嘢唔系好好,整唔见落单纸都得,真系唔知点解要请咁嘅员工,搞衰自己生意