我终于买左黎食啦😌因为本身系面包控🥐🍞🥖🥨,特别系酸种🤪所以一直去亲都系买ᏚᎾᏌᎡᎠᎾᏌᏩᎻ ᏴᎡᎬᎪᎠ😎今次终于🛒买酸种蛋挞😛~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ▪ 酸种蛋挞 Sourdough Egg Tart ($12) 🥚🥧酥皮松脆,个酥层😍牛油味好香😚蛋浆🥚面带少少🤏🏻焦糖香味,奶味都重🥛重点系好滑滑滑滑滑滑🧏🏻‍♀️又唔会好甜🥰.💁🏻‍♀️虽然系可以ᏢᎡᎬ-ᎾᎡᎠᎬᎡ,之后返去拎🥡但系行入去就即刻买到🛒,特别兴奋🎉🎉💁🏻‍♀️无论你平时几钟意食曲奇皮 / 港式酥皮都好,依个完全唔同感觉,依个💯系必食❣️.~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• 🔺15年酸种天然发酵💯🔺第1次去中环店,系ᏚᎾᎻᎾ区,好易揾👏🏻🔺同样系啡红色🤎❤️砖墙,好多人买到蛋挞都会系门口打卡📷📸🔺开到21:00🕘,放工先去买都仲得💼~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•
我终于买左黎食啦😌
因为本身系面包控🥐🍞🥖🥨,特别系酸种🤪
所以一直去亲都系买ᏚᎾᏌᎡᎠᎾᏌᏩᎻ ᏴᎡᎬᎪᎠ😎
今次终于🛒买酸种蛋挞😛

酥皮松脆,个酥层😍牛油味好香😚
蛋浆🥚面带少少🤏🏻焦糖香味,奶味都重🥛
重点系好滑滑滑滑滑滑🧏🏻‍♀️又唔会好甜🥰
酸种蛋挞 Sourdough Egg Tart
酸种蛋挞 Sourdough Egg Tart

💁🏻‍♀️虽然系可以ᏢᎡᎬ-ᎾᎡᎠᎬᎡ,之后返去拎🥡
但系行入去就即刻买到🛒,特别兴奋🎉🎉
💁🏻‍♀️无论你平时几钟意食曲奇皮 / 港式酥皮都好,
依个完全唔同感觉,依个💯系必食❣️
🔺15年酸种天然发酵💯
🔺第1次去中环店,系ᏚᎾᎻᎾ区,好易揾👏🏻
🔺同样系啡红色🤎❤️砖墙,好多人买到蛋挞都会系门口打卡📷📸
🔺开到21:00🕘,放工先去买都仲得💼
外卖自取