餐厅: 元気寿司 (健威坊)
资讯:

2009-01-26 16 浏览
年初一想食日本野,点知小舖头全部休息,唯有去连锁店啦!之前一直都有去呢间元气食,知道一定有质素保证uncle请客,大家都很不客气的点了很多东西,食得很饱饱,完全不像平时般就住就住食,感觉特别满足!蒸鳗鱼寿司($16):新推介,原来系一盅迷你鳗鱼饭,有四片鳗鱼铺满饭面,卖相已经令人哗一声,肥美的鳗鱼加上热辣辣的饭,非常好味!一人一盅食得很有满足感!波士顿卷:钟意佢包住cream cheese,好味又唔漏海胆寿司:我唔太钟意,觉得太腥~辣味三文鱼:uncle话只系得少少辣味,其实就系三文鱼沙律,不过几好味~甜蛋:无和花亭咁赞,但系水准稳定,每次黎都会食~炸虾卷:新鲜即炸,够晒脆!炸软瞉蟹卷:好脆好好味!元气卷:其实系三文鱼卷,个人觉得口感比三文鱼寿司丰富有层次感,好味道!三文鱼寿司:都系咁啦,好味而唔会太突出~吞拿鱼寿司:唔会太差,正常味道~加州卷:无食过,但系咁快清碟,应该都好味~三文鱼刺身:今日又觉得几大件几肥美㖞炸蟹小食:我无食,但系佢地追加左一份,立即清碟,睇黎都唔错自己个人觉得元气的卷物普遍比寿司好味~服务生态度很好,见我地一家人就推荐我地坐包厢位,问佢有咩好食又反应敏捷咁回应,
波士顿卷:钟意佢包住cream cheese,好味又唔漏

海胆寿司:我唔太钟意,觉得太腥~
甜蛋:无和花亭咁赞,但系水准稳定,每次黎都会食~
炸虾卷:新鲜即炸,够晒脆!
炸软瞉蟹卷:好脆好好味!
三文鱼寿司:都系咁啦,好味而唔会太突出~
吞拿鱼寿司:唔会太差,正常味道~
加州卷:无食过,但系咁快清碟,应该都好味~
三文鱼刺身:今日又觉得几大件几肥美㖞

炸蟹小食:我无食,但系佢地追加左一份,立即清碟,睇黎都唔错

自己个人觉得元气的卷物普遍比寿司好味~
服务生态度很好,见我地一家人就推荐我地坐包厢位,问佢有咩好食又反应敏捷咁回应,漏了一份波士顿卷都立即道歉好快整一份过黎,非常抵赞呢!
  • 炸软瞉蟹卷,蒸鳗鱼寿司,元气卷,炸虾卷