2013-10-04 1315 浏览
韩风袭港!k-pop,韩剧,韩食都受到大家热捧!旧区都揾到一间似样既韩国餐厅!!据地头虫朋友既线报,伟恒昌呢个舖位都可算系开咩执咩,上一手曾经系四海游龙都要败走,直至呢间仁沙洞既出现!!!中午时份经常爆满,系咩原因呢?!1. 够地道 : 未开始食,老板行埋来已经知道佢系"阿侧c"典型韩国大叔,店内餐具,摆设,餐枱都好有韩国feel(虽然唔系好华丽,但系系一种干净企理既韩国家庭式既"味道"),老板仲唔理会客人感受煲冇字幕既韩剧?!2.份量足,材料新鲜食过几次,可惜都只系午饭时间(有机会一定要晚餐时间来!!),今次个set$34(有泡菜,焖薯仔,牛骨萝白汤,烤猪肉烩饭)词穷,唔识形容果种有韩国家庭式既感觉,样样野都唔系咩特别材料,但系感受到呢间舖头用心去煮,新鲜,比时间,比心机,就系咁多!

中午时份经常爆满,系咩原因呢?!
2.份量足,材料新鲜
烤猪肉烩饭
题外话/补充资料: 要知道喺香港食韩国菜系一d都唔平,呢间餐厅既味道,环境都唔错,完全感受到店主诚意!但首领应该再客观d讲,我只试过几次午市set,要全面d评价一间餐厅,应该试埋晚市挂?!都系果句,食野都讲求"性价比"的话,午市set真系冇咩可以弹
2013-10-02