2011-01-15 50 浏览
同友人一齐去大户屋食Dinner,起初上到去见到人头涌涌以为又要等位,7:00pm喳㖞,好彩,原来齐脚嘅客人系可以入先,wakaka 咁我们三人真系 いただきます先啦 ,不过限时1.5hrs only, 无所谓啦 ...我们被arrange坐系Sofa位面对罗素街,感觉唔错!油渍吞拿鱼饭Set色泽鲜红吞拿鱼赤身几好食,每片有番足够厚度,伴随烟韧ge珍珠米一起吃,满足哂胃口。酱汁加上芝麻 好香口好鲜呀!! 美中不足系d紫菜系Un的,应该系漏左气或放咗太耐了。吉列鸡扒饭配盒子冷乌冬 鸡肉肉质尚算嫩滑,面包糠炸得香口脆身,炸得黎完全无乜油淋淋,很好,同时吃到吉列的脆口及鸡肉的软腍吉列鸡不错,再点埋酱汁,好味。盒子乌冬上桌时顿觉好稀梳,份量好少呀 冷乌冬很烟Un,比出面既店舖出色d,但却少了弹牙口感,扣d分酱烧鸡肉配盒子冷乔麦面 酱烧鸡肉外皮烧得香口,系用炭烧架!! Very good!! 。鸡肉同吉列鸡扒的做得一样嫩滑肥美,值得一试。再试埋盒子荞麦面,冷冷的荞麦面面质弹牙,拌上酱油来吃真的好吃,比起乌冬出色。. 薯仔沙律 呢个吃起上lai感觉麻麻,薯仔加酸汁(醋)觉得怪怪,可以不试 。总
咁我们三人真系 いただきます先啦
,不过限时1.5hrs only, 无所谓啦 ...

我们被arrange坐系Sofa位面对罗素街,感觉唔错!

吉列鸡扒饭配盒子冷乌冬
冷乔麦面 + 冷乌冬
吉列鸡扒饭
盒子乌冬上桌时顿觉好稀梳,份量好少呀

酱烧鸡肉配盒子冷乔麦面
酱烧鸡肉饭

薯仔沙律

总括这餐颇满足,价钱合理呀,有下次。

2011-01-14
冷乔麦面 + 冷乌冬