2024-12-02 198 浏览
🇭🇰经典大排档今日去咗佐敦嘅「新肥泉大排档」,试咗几道招牌菜,味道真系唔错👍 🍖 新肥泉小炒王呢道菜绝对系大排档嘅经典代表!猪颈肉、鱿鱼、葱段等材料非常丰富,火候掌握得刚刚好,炒得香气逼人。每件材料都吸收咗惹味嘅酱汁,咸香开胃之余,仲带少少微辣,够哂惹味,系必点之选! 🦪 蒜蓉粉丝蒸蛏子蛏子非常鲜甜,肉质嫩滑,一啖咬落去有海鲜嘅鲜味。蒜蓉同粉丝嘅味道融为一体,蒸得啱啱好,浓郁但唔会抢走蛏子嘅天然鲜味。粉丝吸哂蛏子汁同蒜蓉嘅香味,食落好满足! 🦐 咸蛋黄煎虾球虾球煎得外脆内嫩,虾肉爽口弹牙,配上咸蛋黄嘅浓郁香味,每一啖都好滋味。咸蛋黄包裹得均匀,完全冇过油嘅感觉,咸香味道令人回味无穷,绝对系必推嘅一味! 「新肥泉大排档」嘅出品保持住传统大排档嘅水准,火候掌握得好,材料够新鲜,调味亦好出色。特别推荐小炒王同咸蛋黄煎虾球,两道菜都非常有水准。性价比高,适合一班朋友倾诉饮酒,下次一定会再试其他推介菜式! 🎉📍新肥泉海鲜大排档(佐敦)佐敦宝灵街17号官涌市政大厦2楼熟食中心#佐敦大排档 #新肥泉海鲜大排档 #好味 #海鲜 #咸蛋黄
🇭🇰经典大排档

🍖 新肥泉小炒王

🦪 蒜蓉粉丝蒸蛏子

🦐 咸蛋黄煎虾球

📍新肥泉海鲜大排档(佐敦)
佐敦宝灵街17号官涌市政大厦2楼熟食中心

#佐敦大排档 #新肥泉海鲜大排档 #好味 #海鲜 #咸蛋黄