2019-11-20
小弟大概两年前最后一次食过仲系禾𪨶既陈根记。今次黎到石门新铺,味道同感觉都已经不再新铺既装修模仿旧时大排档,店内既枱櫈都同之前相同,令客人好似身处于禾𪨶旧铺。呢个相信都系陈根记既名物!味道的确唔错,肉质鲜嫩小弟屋企人同朋友都推荐叫既蚝饼蚝既数量虽然唔少,但d蚝好细粒,而且口感奇怪,亦都无半点蚝味,完全唔似食紧蚝。失望!味道正正常常,份量都唔少食到咁上下就有店员开始派甜品纸。要落单的话就要去到甜品柜前购买,而唔系向店员落单。虽然佢叫做奶露,但系感觉就似食紧榴连味既忌廉。食到底会见到有大量榴连蓉,中意食榴连既朋友可以一试!呢个都系陈根记既名物,今次终于有机会试喇!芒果好甜,但系所谓既肠粉皮就唔系想像中咁烟韧。住沙田既朋友大多数都会帮衬过陈根记。虽然小弟都唔系好记得旧铺既味道,但系今次黎新铺,的的确确令我有觉得陈根记既特色已经不再,菜式亦都系平平无奇。希望下次再去帮衬既时候,我会食到有番水准既蚝饼啦~
呢个相信都系陈根记既名物!味道的确唔错,肉质鲜嫩
味道正正常常,份量都唔少