2023-09-01
🐿🍃极度推荐!香港特色大排档🔥环境同埋嘢食都超高质 性价比爆分🥹嘢食嘅价钱唔贵 但系每一样都好好食 其实同路边大排档嘅价钱差唔多 但系环境质素都好有保证💓必encore!!!🥠黄金炸一口金砖豆腐外层脆脆 布满椒盐 内软嫩滑🤤再配埋炸蒜粒食 停唔到口!🔥秘制香辣水煮花甲超香超麻!火辣辣 越煲越辣 🌶花甲嘅份量都唔少 仲有豆卜萝卜粉丝~个人认为有少少偏辣 唔系太食得辣嘅朋友 可能会觉得好辣🥺但系佢𠮶种辣系越食越上瘾🤣🐖拔丝焦糖香烧脆腩仔完全系比拔丝焦糖造型吸引咗🤤一口焦糖一口脆腩仔 味道会升华左 有少少化学作用 🍃个焦糖同埋个猪皮食落口会变咗焦香焦香 建议可以唔洗点芥辣 😈如果唔系反而食唔到呢个化学作用🫢🍚楚撚猪油捞饭猪油捞饭简直系经典 好怀旧!!有白雪雪既猪油 葱 芫荽仲有豉油 可以自己DIY想落几多就几多🤤邪恶嘅我就all in !望住猪油慢慢用溶化 拌匀后粒粒分明 食落口超级香口 肥而不腻💓🍻啤酒用战斗碗装住啤酒 同朋友仔一齐饮胜!!!完全系大排档嘅signature🍺🍃清心丸绿豆沙糖水免费糖水啊!职员经过见到你食饱饱 就会自动自觉问你使唔使食糖水🤤ho sweet 好温馨💓已经
🥠黄金炸一口金砖豆腐
外层脆脆 布满椒盐 内软嫩滑🤤再配埋炸蒜粒食 停唔到口!
🔥秘制香辣水煮花甲
🐖拔丝焦糖香烧脆腩仔
🍚楚撚猪油捞饭
🍻啤酒
🍃清心丸绿豆沙糖水
免费糖水啊!职员经过见到你食饱饱 就会自动自觉问你使唔使食糖水🤤ho sweet 好温馨💓已经好耐冇去过一啲咁有人情味既餐厅 🥺我哋食紧碗糖水嘅时候可能佢见唔到 又问多次我哋想唔想食糖水🤣🫶🏻个心真系暖一暖!
魔鬼在细节😈楚撚记真系每一个位都做得好好 手推车仔都有个盖冚住保护啲食物👍🏻咁啱入到厕所洗手 有两个姨姨入到去惊叹厕所真系好干净 话好有惊喜完全冇谂过咁大间餐厅咁多人流都可以保持到🤣
今次得两个朋友仔一齐去食!下次一定要成班人 食个饭饮过酒 再哼哼战斗碗😌
会不会 有一天 时间真的能倒退
退回 你的我的 回不去的 悠悠的岁月