2022-11-07 437 浏览
人气米芝连泰国餐厅!今日特登慕名而来✨✨ 1830 左右去到,见到门口好多人等紧… 个下以为死得,有排等,打算行去利东街行下既时候,就收到餐厅电话话入得!等候过程5分钟咋!!!😻一共嗌左3道菜炒泰国通菜$88一上到黎好香,食落仲要好有镬气,每一条都好翠绿!份量唔算少,但$88觉得价钱都几进取😀😀超有人气泰式和牛浓汤河$158有4块和牛,大约2件既牛腩,几粒肉丸,仲有啲通菜。一上到嚟见到汤嘅颜色咁深色,我心谂今次个肾点算🤣🤣会唔会咸死,但男朋友试完话味道岩岩好!唔会好咸,汤可以就咁饮都得。试完之后又真系觉得调味适中,绝对唔会肾病!汤既味道仲有小小金不换/香茅既味道🥰和牛一上到黎系5成熟左右!觉得岩岩好口感极佳,牛腩煮到岩岩好!船面既汤好挂面,食既时候加埋小小汤💯💯之后嗌左一个泰式炒阔河粉$128个人最钟意依一道菜💞香港比较少食到好食既炒阔河粉,一黎味道岩岩好,系有啲甜豉油既风味,唔会炒到一旧旧,黐埋一齐。个人觉得依一款炒河粉系湿炒河!炒河粉入边嘅鸡肉都好滑一啲都唔鞋👍🏻但不过依间舖头环境就真系一般,因为铺面比较细坐落去会觉得有啲迫… 呢度三个人有机会要坐二人枱其中一个坐走廊.. 男士嘅话
人气米芝连泰国餐厅!

一共嗌左3道菜

炒泰国通菜$88
炒通菜

超有人气泰式和牛浓汤河$158
有4块和牛,大约2件既牛腩,几粒肉丸,仲有啲通菜。
船面既汤好挂面,食既时候加埋小小汤💯💯

之后嗌左一个泰式炒阔河粉$128
个人觉得依一款炒河粉系湿炒河!
炒河粉入边嘅鸡肉都好滑一啲都唔鞋👍🏻

但不过依间舖头环境就真系一般,因为铺面比较细坐落去会觉得有啲迫… 呢度三个人有机会要坐二人枱其中一个坐走廊.. 男士嘅话,应该会觉得坐得唔舒服

不过我今次就好好彩等位只系等咗5分钟,如果等候时间只系10至15分钟,我觉得依间餐厅值得大家去试👍🏻
但如果要等30分钟以上嘅话我就觉得有啲唔值🤔🤔

不过值得一赞嘅就系卫生唔错,见到啲店员真系有用消毒喷雾抹枱同埋抹椅👏🏻👏🏻👏🏻
同埋上菜速度快到吓亲人,大概落咗单5分钟内就到😹😹 但食落去嘅时候真系即刻炒出嚟唔会冻,好佩服厨师嘅速度👏🏻
食完之后系你埋单之前店员已经会秒速过嚟收起晒你嘅餐桌用具.. 好似想你快啲埋单快啲走

• 招牌泰式和牛浓汤河
  • 泰式炒阔河粉(鸡)