2022-01-04 438 浏览
今日到尖沙咀行街,想食日本野,上左饮食平台睇吓边间好食,呢间餐厅喺尖沙咀区名列前茅,虽然餐厅入面坐爆哂,好彩都唔使等好耐。寿司、手卷、刺身和丼饭都有好多选择,一直睇餐牌都未决定食边款🤣最后决定拣卖相好靓,又有我钟意食嘅嘢嘅三色丼❤️三色丼有三个丼饭,第一款系蟹肉蟹膏、第二款系拖罗蓉,第三款系海胆,卖相咁靓,打卡一流。我通常会试左我比较冇咁钟意食嘅先,所以第一款就系食蟹肉蟹膏丼。啲蟹肉真系好多,估唔到又好好味,搭埋蟹膏一齐食,好正!第二款系拖罗蓉,一向系我喜爱嘅食物,完全唔腥,餐厅食材一啲都唔吝啬,每个丼饭都俾好多鱼生,好爱食葱嘅我,略嫌唔够多京葱🤣最尾当然系较浓味嘅海胆,入口回甘,好味!每款丼饭嘅饭量都唔小,连wasabi都好好送饭,食到尾真系饱到飞起🤣朋友点了火炙左口鱼边,原来仲有海胆😍左口鱼边少少爽脆,烧过后嘅左口鱼边有油脂漏出,肥美好味😋平日都咁多人食,证明有返咁上下质素,我见寿司款都多人嗌,心郁郁又想食多次😍

最后决定拣卖相好靓,又有我钟意食嘅嘢嘅三色丼❤️
三色丼

啲蟹肉真系好多,估唔到又好好味,搭埋蟹膏一齐食,好正!

火炙左口鱼边丼

用餐时段