2019-12-23
今晚同朋友黎到位于尖沙嘴海防道中信大厦试食新餐厅平时我地两个都比较少去日式居酒屋既,但因为撞正朋友生日佢又想试下,咁就拣左黎呢间试下啦餐厅装潢行日本风,摆满日式装饰,影相几有feel呢间店主打吉列牛,佢又几个唔同价位既吉列牛套餐,我地就拣左最平个个安格斯牛吉列牛 ($368)套餐试下等左一阵就好快上菜啦,见到油脂均衡既牛肉黎到口水已经开始流出黎套餐内含一份沙律 (蟹籽沙律)成日都觉得成功既蟹籽沙律 除左要够新鲜之外 蟹籽同埋蟹柳既份量一定要比得足蟹柳份量惊人 唔洗惊食下食下得番菜食!开始烧牛啦!侍应哥哥话烧大约每面烧30秒度就食得架啦个人认为佢既吉列外层做得几出色薄薄地一层,唔会抢左牛肉既风头之余食落口脆脆地,口感绝佳!另外一个大推既系个火龙卷($98)黎到呢度食饭一定唔可以miss左呢个卷物!!!一条卷物切成八大块面层舖左块厚切三文鱼,卷物馅有青瓜,芝士同埋吉列虾,再淋上少许沙律酱和豉油最欣赏佢d吉列虾,真心做得好脆就算有大大旧芝士系度都会因为有青瓜而中和番一大旧咁摆落口超级幸福啦,佢个口感好rich最后餐厅送上每人一旧柚子味既吉士棒作结呢个都超推!清甜既柚子香令到成件事冇咁邪恶~
平时我地两个都比较少去日式居酒屋既,但因为撞正朋友生日佢又想试下,咁就拣左黎呢间试下啦 餐厅装潢行日本风,摆满日式装饰,影相几有feel
套餐内含一份沙律 (蟹籽沙律)
蟹柳份量惊人 唔洗惊食下食下得番菜食
!开始烧牛啦!
侍应哥哥话烧大约每面烧30秒度就食得架啦 个人认为佢既吉列外层做得几出色
薄薄地一层,唔会抢左牛肉既风头之余食落口脆脆地,口感绝佳!
另外一个大推既系个火龙卷($98)
黎到呢度食饭一定唔可以miss左呢个卷物!!! 一条卷物切成八大块
最欣赏佢d吉列虾,真心做得好脆
就算有大大旧芝士系度都会因为有青瓜而中和番
一大旧咁摆落口超级幸福啦,佢个口感好rich
最后餐厅送上每人一旧柚子味既吉士棒作结
呢个都超推!清甜既柚子香令到成件事冇咁邪恶~