2025-02-27 0 浏览
旺角有好多唔同嘅废水台式饮品店舖最近朋友介绍有一间台式饮品,仲有各式各样嘅蛋糕可以饮杯嘢食个蛋糕,于是买外卖试吓。同朋友一人叫咗一杯嘢饮同埋紫菜肉松小贝。饮品就试咗店员推介嘅京都抹茶玉露及大吉绀野香橙,可以试一杯有奶一杯无奶唔会咁滞。抹茶香浓,入口先会有鲜奶嘅顺口,然后抹茶香就会喺后面慢慢渗出嚟,就算叫咗无糖亦甘香而不会苦涩。大吉绀野香橙利用了新鲜橙汁及绿茶沟制,非常清爽感觉亦比珍珠奶茶健康饮品仲有果肉人非常喜欢。紫菜肉松小贝一开始以为系肉松面包由于我非常喜欢食肉松于是试吓。一咬落去竟然系戚风蛋糕,配上奶油及海量嘅紫菜肉松喺蛋糕面雪冻嚟食更显鸡蛋嘅香味,钟意食肉松嘅朋友一定唔可以错过。