元朗有2间出名嘅生煎包,今日我食左朗屏桥底个间,见到餐厅既招牌已经觉得好有feel,入到去感觉风格偏怀旧feel🔸鸡丝酸辣汤+生煎包(2只)配(冻)豆浆见到佢有套餐简,即刻简左e款,因为可以试多d唔同既野,鸡丝酸辣汤用料充足,可以自行再加醋调较酸度。生煎包上枱嘅时候以为佢会好干争争,点知咬开仲有好多,而且包底仲脆卜卜,果然系生招牌👍🏻另外值得一赞,餐厅豆浆可以无限refill,豆浆少糖厚实,健康之选😌🔸麻酱青瓜丝粉皮以为系小食,点知份量系主食咁大份,麻酱偏杰身,粉皮爽口,餐厅有个特色唔够酱仲可以再加🔸葱油鸡扒拌面份量都唔少,鸡扒炸得酥脆嫩滑,拌面捞咗葱油非常惹味,而且面嘅口感煮得岩岩好,配埋葱油既葱香,答配得宜🔸原味上海小笼包新鲜热辣,即叫即蒸,小笼包皮薄馅靓只只饱满,咬开仲有好多汤汁,调味唔会偏咸,我一个人食晒一笼都得😏繁忙时间黎食饭,预咗一定要等位,因为餐厅除咗堂食忙外卖都好忙,今次食完,会令我当谂起要食生煎包或者小笼包,就会谂起刘兴记🥰

🔸鸡丝酸辣汤+生煎包(2只)配(冻)豆浆

🔸麻酱青瓜丝粉皮