(非会员)
2007-08-13 4 浏览
睇过报纸杂志极力推介呢间食店,好奇心驱使我呢个食神必须要落去睇睇佢地有无吹水唔抹嘴!落到去更系周围Scan下佢地装潢,睇完都OK喔!几特别,起码其它类似的店无佢地咁有心机,佢老板话系请D专业摄影师走上大陆实地影,拍左成日先至搞掂,果然有heart啊!我试菜既惯性同其食客唔同,我唔会叫报纸杂志登写个D菜式,偏会叫D无登的菜式咁先至试到佢地既工夫得唔得,你跟报纸叫分分钟佢地早有准备实做得妥当格。我两个人叫左两碗面两杯特饮四个小食,另外重叫一锅三七气锅鸡烫,食完之后有下面评价!1.) 面-- 炸酱排骨非常正,一定要食!叶子黄鳝加酸辣- GOOD ! 又系要试!2.) 小食-- 五香条-正!拍青瓜-好脆!凉伴鸡丝-好味!卤味大四喜就同其它差唔多,OK好食。3.) 饮品来讲:我平时都饮开奶茶,于是乎叫杯冻云式奶茶试一试,出奇的正呀!好特别好香!木瓜子凉水配玫瑰糖都好凉快好舒服,正!以咁既价钱有咁既水准,都算可以接受,应该短期内会再来多趟,下次就可以试报章写个D啦!因为佢地无放流料呀嘛!临走前睇到收银隔离摆左好多奖杯,八卦问一问原来佢地just赢左食神争霸战,呢次真系食神遇到厨神,唔怪得有番咁上下
临走前睇到收银隔离摆左好多奖杯,八卦问一问原来佢地just赢左食神争霸战,呢次真系食神遇到厨神,唔怪得有番咁上下水准啦!好就写住咁多,下次试完再睇下佢地有无倒退先!