2021-05-05
早几日同朋友去咗尖沙咀山林道哩间Season Plus食饭,因为朋友知道呢间餐厅有个$168 freeflow ga cocktail可以试。咁啱我同朋友都好钟意饮酒,今晚我哋一人饮咗四五杯所以为返其实都好平。 呢度嘅Cocktail都整得几有心思,特别钟意呢一款Baby Driver,呢个系用Rum做base既cocktail好易入口,女仔都好啱饮。 除咗啲Cocktail整得唔错之外,呢度嘅食物质素都系水准之上。首先我哋叫咗几只生蚝,呢个美国中码生蚝系$18 一只,但系如果叫呢度嘅红酒可以用优惠价嗌,但我哋今日冇叫红酒就算啦。生蚝新鲜而且肉质够creamy ,搞到好想再叫多几只嚟食,但系因为仲有好多其他嘢食所以就下次先啦。另外仲叫咗个烤焗海鲜拼盘$298,入边有焗凡立贝,原只焗龙虾,烤海虾等等唔同嘅海鲜。个凡立贝同埋烤海虾好正🙂呢个价钱食咗咁多海鲜嘅CP食真系唔错呀。 另外仲有特别推介呢度嘅牛油蒜蓉蚬肉意粉$128 ,个意粉好香蒜蓉味,我同朋友一食就眼前一亮都觉得呢个意粉好好食。入面蚬肉嘅份量好足够,而且粒粒都冇沙嘅。意粉个软硬度适中,餐厅处理得啱啱好。配埋个和牛粒食$88都好正。
另外仲有特别推介呢度嘅牛油蒜蓉蚬肉意粉$128 ,个意粉好香蒜蓉味,我同朋友一食就眼前一亮都觉得呢个意粉好好食。入面蚬肉嘅份量好足够,而且粒粒都冇沙嘅。意粉个软硬度适中,餐厅处理得啱啱好。配埋个和牛粒食$88都好正。👍
总括嚟讲呢一个优惠真系好抵啱晒钟意饮酒嘅朋友,而家仲未可以去酒吧嘅时候,见到好多人都饮咗好多杯😆