2022-11-07
话说我想去《肉搏食堂》好耐啦但迟迟都未有机会(想试嘅餐厅太多😂)。今日……终于终于试咗啦!环境当初我以为《肉搏食堂》嘅装修应该系好日式feel,但点知原来餐厅系行型格得嚟,又几舒服嘅黑白路线✔️☑️💐食物餐厅主打唔同味道嘅牛、豚、鸡肉丼饭,另外重有刺身🍣丼饭除咗丼饭之外,重有几款日式小食,同埋非常特别嘅special drinks🍹 慢煮顶级牛肉盛丼 200g $118 (加餐汤$22 + 转特饮$18)嗱,呢个牛肉丼🍚我恨食咗好耐ga啦💖佢同我想像中嘅分别唔大,真系几高质🤤D半生熟牛肉煮得啱啱好,唔会太韧,而且重系薄薄地一片💗d肉加埋甜嘅酱汁、生鸡蛋,同埋好特别嘅酸忌廉,捞埋d日本米一齐食,真系好满足如果d酸忌廉可以再多d,就perfect啦😍慢煮黑豚盛丼 150g $98 (加餐汤$22 + 转特饮$18)至于唔钟意食牛嘅朋友,可以试吓呢个黑豚丼饭呢个饭嘅汁系麻酱,同样都好好味👍🏾盐烧三文鱼骨 $48本身我哋以为个三文鱼骨好细份,但点知原来好大份,有起码3大旧骨🐟D三文鱼烧得好入味,同埋好香💯同我一样钟意食三文鱼嘅朋友,一定唔可以错过😋玫瑰🌹荔枝梳打 + 青瓜青苹果沙冰《肉搏食堂》
食物
餐厅主打唔同味道嘅牛、豚、鸡肉丼饭,另外重有刺身🍣丼饭
慢煮顶级牛肉盛丼
D半生熟牛肉煮得啱啱好,唔会太韧,而且重
慢煮黑豚盛丼
盐烧三文鱼骨 $48
盐烧三文鱼骨
玫瑰🌹荔枝梳打 + 青瓜青苹果沙冰
《肉搏食堂》除咗丼饭出色之外,连特饮都整得好唔错❗️
杯玫瑰荔枝卖相好靓呀💓饮落去,杯野饮嘅玫瑰同埋荔枝味都好浓。入面仲有唔少荔枝肉tim
而杯青瓜🥒青苹果🍏沙冰就酸酸味味咁,好特别,饮落去好开胃,必叫🉐
其实我真系好钟意食丼饭,如果《肉搏食堂》系开喺我屋企附近,咁就好啦‼️我一定成日会买嚟食✨