2018-11-30 175 浏览
周末放假想懒下都好正常,训到晏一晏先起身,落街食少少野再返屋企打下机更加系人生一大乐事。咁啱楼下有间茶餐厅开左,重要系主打我至爱常餐嘅民华餐厅,二话不说即刻入去试试。一入到去,可能系新店关系,望落十分干净企理,伙记睇落都好醒目,坐低冇耐就过泥帮我落单喇。我叫左个鲜茄叉烧通+火腿炒蛋多士。去民华,识嗌一定系嗌多士,平时茶餐厅都系跟方包,泥到可以转多士重唔洗加钱,咁就当然系叫多士喇。一上枱,多士烘到啱啱好,脆口又不至于㶶,加埋半溶牛油咬落口直情系神来之笔,再放埋个滑蛋上去咬多啖,哗,炒蛋点解可以做到咁滑又唔老嘅? 之后再慢慢食埋个鲜茄通粉,食完就返屋企打机,渡过呢个美好周末。但系,我已经知道系未来日子我会经常为左呢个炒蛋多士过泥报到,因为实在系太好味喇!!!!!!

2018-11-28
等候时间
3 分钟 (堂食)
  • 炒蛋多士