2022-10-18 769 浏览
无意中系社交平台见到有人推介大闸蟹火锅放题,👀瞬间bling bling眼拖埋闺蜜一齐去。我同闺蜜都系大闸蟹迷,🤟🏻已经急不及待尝试大闸蟹,我比较钟意食乸,体型虽然比较细只但非常多膏,膏的质感有硬有软,蟹膏非常香浓又甘香。🤩🤩🤩👯‍♂️其实我哋两个唔算好食都难但又想食下啦就叫咗个中华辣汤,一嚟到见到成锅汤都红卜卜,即是对左眼一下,🙀心谂不妙,不过好彩食落又唔系真系咁辣,仲要几惹味。👐🏻另一个汤底就拣左甜豉油,同中华辣汤有强烈对比,味道较为清淡偏甜,都几好食。😽😽估唔到美国优质牛肩胛又几好食,😈有厚度油花散布几整齐,食落有咬口仲渗重浓列的牛香。😻而优质豚肉唔算膻薄薄一片,油脂比例相等,食落肉汁丰富,口感细嫩。👏🏻👏🏻