2023-10-15
苏山鸡饭 (太子)📍太子弥敦道759-761号蓝马之城地下2-3号舖—————————啱啱收工 又想食东南亚菜 见到好近太子地铁站有一间可以满足我愿望就拣咗呢间!佢系用qr code 落单 有啲加配嘅嘢食价钱同选择都可以慢慢拣 唔洗麻烦店员 所以几好~叫主食可以半价叫一款小食 好抵👍🏻—————————招牌海南鸡饭🐔 $85选用 三黄鸡 鸡肉嫩滑肥美 食落有鸡油香味仲有食海南鸡最紧要嘅啫喱膏 滑捋捋 煮完之后一定有浸冰水先会有嘅效果嚟!海南鸡配埋3个酱汁 分别浓稠黑豉油 酸辣汁同姜蓉 都系平时嘅酱汁 同海南系绝配!同埋最紧要系个油饭 佢同平时油饭好唔同 有爆过红葱头同蒜蓉 好香干葱嘅味道 油饭好推介!火焰酱香椰子🥥鸡窝🐔🍲套餐(半只鸡)跟油饭 $168见佢系新嘢 店员都推介我哋食就叫咗!佢一嚟到就系一个砂煲热住咁上嚟嘅 店员会落酒同点火 令到成个鸡煲充满酒香味 佢个汤好清 好香椰子同鸡嘅清甜味 鸡肉好滑溜 配埋豉油味道啱啱好 豉油可以随你喜好地落辣椒同青柠 我2样都加咗觉得酸酸辣辣同椰子鸡好夹 好开胃 解腻 半只鸡份量都好多 好足料 值得一试!泰式鱼饼四件🐟 $38 (叫套餐+$19
📍太子弥敦道759-761号蓝马之城地下2-3号舖
—————————
叫主食可以半价叫一款小食 好抵👍🏻
—————————
招牌海南鸡饭🐔 $85
选用 三黄鸡 鸡肉嫩滑肥美 食落有鸡油香味
火焰酱香椰子🥥鸡窝🐔🍲套餐(半只鸡)跟油饭 $168
见佢系新嘢 店员都推介我哋食就叫咗!
泰式鱼饼四件🐟 $38 (叫套餐+$19)
鱼饼好香香茅味 有酸辣汁可以点 细细块好易食晒🤣🤣
麻辣玻璃鱿鱼通菜🌶️ $50 (叫套餐+$25)
鱿鱼好淋好爽口 通菜吸晒麻辣味 啱啱好~
金装金桔蜜🍊 冻$28 (叫套餐+$14)
金桔蜜清甜 食咁多浓味嘢 饮佢啱晒!
桔仔菠萝梳打水🍍 冻$28 (叫套餐+$14)
好fresh好清新 梳打好解渴 惊喜位系新鲜菠萝🍍