2022-11-04
今日爸爸生日,我一早book咗中环嘅"妖怪" 同佢庆祝。之前去过几次,嘢食好好味,而且非常有特色。我知道爸爸一定钟意。😍 💯炙烧明太子⭕️超有特色嘅一个菜式。明太子烧到好香好脆。入面就软绵绵。味道辣辣地,加少少柠檬汁,令明太子嘅味道更鲜味!💯熊本牛烧肉御膳定食⭕️呢个系爸爸一定要食嘅定食!🐄牛肉烧到刚刚好。外面有少少㶶,但入边就有丰富嘅肉汁。连埋配菜同鸡蛋一齐食。成个味道真系100分😍爸爸激赞!💯是日烧鱼 喉黑 ⭕️呢个烧鱼火候拿捏得刚刚好。鱼皮烧到少少脆,🐟鱼肉仍然鲜甜多汁。只需要加少少🍋柠檬汁令到成个鱼嘅味道更清新。赞👍🏻💯鸡颈肉⭕️第一次食鸡颈肉🐔,肉质比想像中嫩滑,而且有香浓嘅鸡味。整得好出色!💯牛胸腹⭕️劲好味,🐮牛胸腹嘅油脂分布平均,而且肉质好淋,食落去一啲都唔靭。仲有好香牛肉味。食一串绝对唔够!😋💯免治鸡肉⭕️之前食好多免治鸡肉除左肉质烧得唔够嫩滑,整体配埋一齐都唔夹,今次食呢个所有岩岩好,鸡火喉控制得好好,够嫩,配左一齐超夹,如果唔系太饱,可以食多几串😋爸爸都好满意呢一餐生日饭,话妈妈生日嘅时候会再嚟!
💯炙烧明太子⭕️
💯熊本牛烧肉御膳定食⭕️
💯是日烧鱼 喉黑 ⭕️
💯鸡颈肉⭕️
💯牛胸腹⭕️
💯免治鸡肉⭕️
爸爸都好满意呢一餐生日饭,话妈妈生日嘅时候会再嚟!