2021-02-25 139 浏览
龙凤店🍴💛元朗水车馆街66号锦荣大厦地下3B号舖.之前系ig见到呢间蛋治已经觉得好吸引,所以难得入元朗国就安排左去试!( ^ω^ )本身以为系茶餐厅但原来系街铺好细间得2张枱,不过食物好高质素,一啲都唔颓。.鹅肝蛋治$68 & 蟹膏蛋治$58🥚🥪两款蛋治嘅蛋都十分软滑,中间有两块薄薄地嘅方包,所以重点其实都系入面嘅涵。鹅肝个款好香口,系真系有鹅肝而唔系鹅肝酱。而蟹膏个款就系蟹膏+蟹柳,味道同一般你幻想到嘅一样,但配埋面头嘅蟹子同饭素食落去会更丰富。食完2款已经劲饱肚。.伯爵奶茶$25 & 雀舌奶茶$25🧋奶茶用左樽仔装好QQ,店主话系用tw荼叶。个人比较喜欢雀舌奶茶,饮落系港式奶茶底+茉莉味。如果唔钟意饮咁甜可以拣少甜!.总结:好有heart的一间良心小店,下午茶食一流!以后再入元朗国一定会再帮衬!
龙凤店🍴💛
元朗水车馆街66号锦荣大厦地下3B号舖