2017-05-19 830 浏览
好耐冇食过🍅味浓嘅通粉啦~ 一班友讲起身胜香园,就兴致勃勃,决定要食返餐。帮衬过嘅都知道来胜香园要自己揾位,lee日真系好彩,来得早,冇乜人等位之余,姐姐仲好好声气问我哋几多个人,轻松就揾到四人位✌️lee日有d热,好大太阳~ 大排档style嘅户外茶记,你都咪话唔热吖~坐定定,拣嘢食~ 𠮶menu真系需要清洁一下🙈🙈识食梗系食蕃茄通粉啦!汤汁相对公仔面等其他粉面更浓郁更入味。番茄鲜牛肉蛋通粉汤底好浓,面头仲有新鲜🍅,但都食得出有茄膏;牛肉略带牛味,庆幸并没有腌过龙导致肉质变梅;蛋,是7成熟煎蛋,可以戳穿蛋黄,与🍅汤融为一体,另有一番风味;通粉中空,更易吸收,食落特别正冻咸柠七由两片新鲜柠檬加咸柠组成嘅冻咸柠七,真系消暑解渴~ 咸柠系真材实料,好够味!鲜油奶多冇得弹!多士两面都烘到香脆,练奶的份量恰到好处,精髓在于中间夹住𠮶件牛油虽然好邪恶,但如果换咗只系扫两下牛油,完全唔系同一回事!e家谂起都会流口水嘅一款小食~ 牛油柠檬汁蜜糖脆脆个人认为佢系一款升级版奶油猪。面包烘至香脆,由于有牛油、🍋汁同蜜糖,脆脆系酸酸甜甜又香口。好多人来胜香园,除咗为咗碗茄通,好大因素系lee款脆脆~通常一d久

坐定定,拣嘢食~ 𠮶menu真系需要清洁一下🙈🙈

牛油柠檬汁蜜糖脆脆

通常一d久负盛名嘅茶档,服务态度都不敢恭维,虽然我哋都做好咗会被🌚嘅准备,但好好彩,我哋食咁多次胜香园,每一次姐姐嘅态度都比预期中好:落单唔会催,冇串嘴,冇不停收吉碗碟变相催埋单。而且我哋准备行出去埋单嘅时候有其他食客阻住条路,d姐姐好咁叫佢哋借借。可惜要行远少少先可以食到胜香园。如果唔系,一定成日靠佢解决lunch。

2017-05-17