2018-08-22 575 浏览
太子真呢条街真系好多嘢食,今日嚟食下午茶食咗车仔面,第一次嚟呢度食,冷气好够,喺条街热辣辣行入去真系好舒服。食物的味道好得绝对有以前嘅车仔面风味返晒嚟,全部原汁原味咖哩鱼蛋同呢个沙嗲汤底冇得弹。卤水牛舌好入味而,且牛舌嘅厚度系好厚唔系薄切,咖哩鱼蛋亦都系要食一口之后追住嚟食。叫咗个燕麦菲菜饺,一口一粒,好新鲜嘅食材。萝卜已经蚊到林晒入味。面底都系食普通嘅粗面。但系见到有好多选择,仲有呢个嘅菠菜,自家制嘅面。而至于个环境都系非常之街坊,亦都系好舒服,而且佢𠮶个设计本身个装修都好有空间感。我最值得一赞系佢嘅点菜纸,因为好环保 --- 系过左胶然后喺上面写单系非常之环保。我见到好多客饮佢嘅自家制饮品柠檬汁和凉茶,饮品包装都好干净,佢个自家制亦都有好多人外卖佢个饮品。不过我真系好热,所以今次都系饮可乐。下次有机会要再试自家饮品,有返以前真系车仔档𠮶种味道大满足!!
叫咗个燕麦菲菜饺,一口一粒,好新鲜嘅食材。
萝卜已经蚊到林晒入味。
2018-08-05