2020-08-22 70 浏览
唔知几时开始,兴起左台湾嘅古早味蛋糕,香港嘅古早味蛋糕店越开越多😛 对于试新野都慢人几拍嘅我,都终于一试古早味蛋糕喇🤣原味古早味蛋糕 $60要试新野,一开始紧系试原味啦。虽然我睇唔到佢出炉𠮶一刻,但买完拎上手都系热辣辣,超级香喷喷!!! 如果唔系疫情限制,我应该会即刻就摵啲嚟食喇🤤返到屋企即刻切开嚟食,虽然冻咗,但都仲有好香嘅蛋味,而且蛋糕亦都好松软,只系我自己觉得甜咗少少😳 食完一片,记得店员同我讲可以微波炉叮10秒翻热嚟食,即刻又再试吓食过热版~ 叮10秒令蛋糕微温,蛋香更加突出😍😍 比较之下我钟意热食呀~ 谂番起应该出炉即刻食会更好食😋除咗原味,见到menu上有其他味,下次应该会买埋芝士味黎试😝

原味古早味蛋糕 $60