呢间高质手工意粉店,一直bookmark左都未有机会试,原因系本身原店系大坑,唔太就脚,近排见到系牛头角开左,实在太开心啦!呢间店无论平日定weekend都经常爆满,建议大家提前订位,或者选择non peak hour 黎,就唔洗等位等咁耐Nocino既铺位唔大,个人觉得餐枱比较细张,坐得唔系话好舒服,我地叫既野食基本上唔可以同时摆哂系枱,要食完前菜即刻拎走,拎走埋for refill既水樽先叫松动d可放之后既意粉同甜品。呢到中午有lunch set卖,感觉有d似另一间手工意粉集团店(P字头),一个set有齐前菜,意粉同甜品(一定有意菜必备既Tiramisu)前菜:Arancini 这道炸Risotto波波外脆内软,内里充满浓郁的芝士拉丝感。芝士的香气和米饭的口感完美结合Wagyu Beef Tartare 话系呢到既signature,用上和牛生肉,加上特制的牛奶蒜蓉酱,口感层次丰富,表面仲有炸薯丝增添了酥脆感,不过因为我同朋友都唔太中意生牛肉既质地,所以当试过就算主菜意粉:Ox Cheek & Pickled Walnut Ragù - Pappardelle 店员强烈推荐,呢个意

前菜:
Arancini

Wagyu Beef Tartare

主菜意粉:
店员强烈推荐,呢个意粉果然令人一试爱上,非常满意,手工阔面好Al dente,搭配的牛颊面肉酱汁浓郁,加埋堆Parmesan cheese好creamy好香

Signature Reginette
呢个网上好hit既波浪型意粉,配上微辣既肉碎茄酱煮,味道唔错,但就无牛面颊既咁突出,卖点胜在意粉口感够弹牙

甜品
Tiramisu
呢个提拉米苏酒味比较浓,甜度适中,唔会过腻

栗子blueberry cheesecake
呢个cheesecake有惊喜!估唔到栗子溶同cheesecake咁夹,仲有粒粒蓝莓酱,芝士蛋糕唔会太硬太实的的,入口有浓浓芝士味、蓝莓香同栗子味,好满足

呢间既set lunch虽然都要接近2百,但性价比都高,食到好饱,份量足够,最紧要意粉质素好