2024-07-19
Milu Thai มิลู่ไทย最近係網上面成日都見到呢間泰國野既主打菜式:火焰燒雞同埋火山排骨,今次終於到我去打卡啦!天氣太熱既關係,所以我地叫左個生蝦刺身做冷盤,開一開胃先,刺身都尚算新鮮👍🏻👍🏻之後仲試左大頭蝦冬陰公湯,酸酸辣辣既冬陰公湯好惹味,忍唔住飲左兩碗🤣跟住想食火山排骨都真係大件到唔知點落手,最後由啲細細舊既開始食起🤣佢個汁真係好解膩,因為全部都係肉會食到好濟,佢既配搭好好🥳🥳之後就到左大熱既火焰燒雞,店員即場表演火焰燒雞比我地影相拍片之後再拎番入廚房斬件,拎番出黎果陣仲出緊煙架,燒到皮脆肉嫩,仲配有特製醬汁,好開胃🤤📍銅鑼灣耀華街3號百樂中心2樓(時代廣場A出口)#泰國菜 #銅鑼灣 #miluthai #miluthaiมิลู่ไทย #火焰燒雞 #火山排骨 #大頭蝦冬蔭功湯 #生蝦刺身 #好食推介 #食玩訓 #吃喝玩樂 #hkgirl #hkfoodie #foodie #instafood #instafoodie #instareels #reels #eatlifeplay #yummy #thaifood @miluthai
📍銅鑼灣耀華街3號百樂中心2樓(時代廣場A出口)
@miluthai