1K
2022-04-05 932 浏览
🇯🇵记得我第一次食车轮饼系系日本嘅雷门浅草寺⛩当时食嘅叫做鲷鱼烧🐟做形系类似鲷鱼嘅形状🐟𥚃面再包住啲红豆泥嘅馅❤热辣辣🔥好好食😋就系咁❤我就爱上了食车轮饼了🫓见到佢嘅踪影❤️我一定会买嚟食😋⛩最近比我发现咗一间系美孚地铁站附近🚇超。好。味嘅车轮饼小店 Ms Wheel Pie😋价钱只系$15-$20/个💰而且仲🈶️超多🆕新潮款式嘅口味嘅车轮饼❤香港已经唔多地方🈶️轮饼食❤呢间仲🈶️咁多味道又抵食😋唔怪之🉐️咁多人排队都要买啦👍同我一样喜欢车轮饼嘅你「一定」要去潮圣呀⛩⛩样样都好吸引❤我每一样都想试😋今次就先买左呢7个味道试吓先✅下次一定会再去试埋其他嘅口味呀😋我今次买定多几款返屋企雪住佢两日先再食都🈚️问题👌❤只要系食之前用锡纸包住佢🔜再放入焗炉🔥轻轻焗8分钟🔥翻热咗嘅车轮饼一样咁好食呢😋超赞耶👍⛩❤️6⃣️流心宇治抹茶吉士麻薯车轮饼✅🍵宇治抹茶味道够浓👍抹茶控必食7⃣️ 流心西村焙茶吉士麻薯车轮饼✅☕️我超喜欢焙茶独特嘅香味👍出面未必容易🈶️🉐️食😋呢个下次我一定会encore ❤️8⃣️港式奶酱多麻薯车轮饼✅🇭🇰够香港特色😋难以抗拒❤️9⃣️自家制蒸压式台式芋泥麻薯车轮饼✅🍠见到台式芋泥嘅甜品🍮饮品都一定唔会错过❤呢个唔

6⃣️流心宇治抹茶吉士麻薯车轮饼✅
🍵宇治抹茶味道够浓👍抹茶控必食

7⃣️ 流心西村焙茶吉士麻薯车轮饼✅

8⃣️港式奶酱多麻薯车轮饼✅
🇭🇰够香港特色😋难以抗拒❤️

9⃣️自家制蒸压式台式芋泥麻薯车轮饼✅
🍠见到台式芋泥嘅甜品🍮饮品都一定唔会错过❤呢个唔太甜❤果然系出色👍😋

1⃣️0⃣️Lotus焦糖曲奇、Lotus脆脆酱麻薯车轮饼✅
🍫以为佢会好甜🍬原来又唔系㖞😋香香脆脆小朋友一定会好钟意❤️趁住复活节假期买啲返屋企比佢哋试吓吖❤小朋友一定开心到飞起🥳

1⃣️1⃣️Toffifee鸟结焦糖麻薯车轮饼✅
🍬大家都应该食过鸟结糖❤但系鸟结味嘅麻薯车轮饼就应该唔系好多人试过❤呢个新口味值得推介😋

1⃣️3⃣️阿华田夹心曲奇、阿华田脆脆酱麻薯车轮饼✅
🍫又系另一款大人小朋友都一定会喜欢嘅口味👍买定多几款返屋企雪住佢两日都🈚️问题👌❤食之前只要用锡纸包住佢再放入焗炉🔥轻轻焗8分钟🔥一样咁好食呢😋

🚩车轮饼小姐

📍美孚美孚新邨吉利径19号50B 7号舖

外卖自取
  • 日本流心宇治抹茶
  • Oreo阿华田麻糬车轮饼
  • Toffifee鸟结焦糖麻薯车轮饼
  • 阿华田夹心曲奇、阿华田脆脆酱麻薯车轮饼
  • 流心西村焙茶吉士麻薯车轮饼