2024-11-10 72 浏览
晚饭去食烧味饭,叫咗半只豉油鸡同埋烧鹅下装,再加一碟油菜,送两碗例汤。例汤味甜有味素师傅嘅痕迹,油鸡就够晒大只,豉油味淡而鸡味亦清淡有啲嚡口,但好彩无干净净𠮶种口感。烧鹅一般,烧鹅皮韧而肉质亦都唔系咁腍,味道就浓郁有淡淡五香粉味,小店收一百七十八个大洋嘅烧鹅例牌下装觉得有啲贵。油菜冇油淋淋属于健康系列,两个白饭就收钱$12一碗,第一次食到有微微发黄嘅米饭,唔知系咪捞咗少少鸡油,但系睇落又唔似,米饭缺乏饭味而软热适中。屋邨小店埋单二百九十五唔算亲民,堂食唔多客人,但系外卖似乎就多啲人帮衬。烧味饭店楼面及餐具都干净清洁,但系出现几只乌蝇仔飞嚟飞去,老板需要立即搅搅卫生灭虫活动。

2024-10-25