2021-06-25
黎到太子站附近呢一间酒吧餐厅。大约七点钟去到餐厅,唔算太多人,座位都几舒服😌。🥩炭烧美国顶级牛柳(12安士) $168Grill U.S.A.beef fillet (12oz) Order 了七成熟配黑椒汁,牛柳真系做到外层熟内层系粉红色,而且无血水,真正做到了七成熟😋,肉质嫩腍,炭烧味浓,再点上黑椒汁真系好夹。🥗烟三文鱼沙律 (跟餐 +$38)Smoked salmon salad烟三文鱼带咸味,用上灯笼椒和洋葱提升甜味,比一般的沙律菜用少很多调味酱料,感觉更健康。🐔水牛城鸡翼(四只) $88Buffalo chicken wings (4pcs)大大只鸡翼经炸焗后再沾上甜酸酱汁,带有酸酸甜甜和微辣感,几惹味。🥣餐汤 及 冻咖啡(跟餐 +$22)(Set Upgrade) daily soup and iced coffee第一道上嘅食物就系忌廉粟米汤,会食到有粟米蓉几暖胃。冻咖啡系用餐后先饮,估唔到都几惊喜,好好饮😋,有少少🤏㶶㶶哋嘅咖啡味道,几特别,有别于一般餐厅嘅味道。🥃Drinks: 🍺 Edelweiss (1 Pint) $82 and 🍹Cinderella $6
🥩炭烧美国顶级牛柳(12安士) $168
🥗烟三文鱼沙律 (跟餐 +$38)
Smoked salmon salad
🐔水牛城鸡翼(四只) $88
Buffalo chicken wings (4pcs)
🥃Drinks: 🍺 Edelweiss (1 Pint) $82 and 🍹Cinderella $62
食完野想坐低chill 下,所以叫左呢两杯饮品。本身唔算太好酒精类产品,和很多女仔一样都怕有苦涩味,但Edelweiss 一啲都唔涩而且饮到有一阵花香味,都几易入口。 Cinderella 系似橙汁味嘅饮品,少少酸酸甜甜有解饱滞感。
Nuts $40
一入餐厅坐低waiter 就会递上脆片,脆卜卜再点啲cream 食,系食唔停口嘅香口小食。