2016-04-08 563 浏览
系一个风和日丽既晚上,我约左几个大学同学试下系市区里面bbq。起初我地都唔系好信系旺角会有室外bbq场。推过餐厅门口,行左一阵,出面就系一个楼上好既大open area。我系第一次系大厦既中空平台食野,感觉呢到好有格调,好有苏豪区既风味。餐厅有传统既烧烤炉,又有美式烤炉提供。由于我地净系得几个人,所以我地就用美式烤炉bbq。呢到提供几丰富既食材,例如牛,鸡,猪扒,鸭胸,鸡翼,猪颈肉,各样丸类,金菇,番薯等...可以任饮汽水。食材睇落去都唔错,好足份量。我地一边烧,一边食,一边系一个好relax既空间讲番以前既野,真系好舒畅。好彩有烧烤达人负责烧俾我地食,所以烧出黎既食物都几好味。最后埋单加埋一先两百头一个人,其实同普通既bbq既收费差唔多,但系胜在呢到有独立既环境,可以同三五知己自成一国,享受系呢个生活急促都市入面既宁静,确实系一个唔错既选择。