2015-05-24 5331 浏览
新广发系沙田好出名ge任食边炉大排档,今日约班friend 聚下,大家二话不说咁提议去新广发。个到食物种类非常多,任拎,应有尽有。虽然系平价边炉,但D食物质素都算系咁,同D普通酒楼基本上差唔多,特别系D肥牛,肥瘦度适中,同埋我拎个D都几新鲜。另外D芝心丸食落去D芝士真系会爆出黎。不过,食呢间ge一个风险,系有时可能会拎到一D冇咁新鲜ge食物。但系咁ge食物质素,一百蚊有找,喺宜家ge物价水平黎讲,性价比非常高。可惜,一如一般大排档,间舖ge卫生都系有待改善。地下非常污糟,另外比人拎野食ge碟有好多都好似未洗干净。另外,个到ge 服务亦有待改善。我明白价钱较平,所以都冇期待太良好ge服务。但系,个日叫人加水,个呀姐话得之后最后却冇黎帮我地加。另外,有职员最后叫我地埋单,但D语气非常刻薄,令人感觉好差。
个到食物种类非常多,任拎,应有尽有。
2015-05-19