2023-05-09 63 浏览
金凤餐厅拥有悠久历史,出名食怀旧港式牛排餐,系时代的一个标记。以前,每次爸爸出粮,都会带我们几兄弟姊妹来金凤餐厅食排餐。回想起,金凤餐厅真系俾好多回忆我。最近,听说启晴村开了一间金凤餐厅,我当然要帮衬啦!放工就行过嚟,好彩今日唔需要排队,好快找到座位。我点了半成熟牛柳餐,再加钱转饮品,要了一杯金牛,因为真系好耐无饮过了,其他西餐厅都无呢个饮品。所谓金牛🌟🌟🌟,就系忌廉汽水加芒果雪糕。雪糕同汽水沟埋一齐,就会在面层产生浓浓的泡泡。我最喜欢就系用匙羹慢慢叹泡泡。Yummy😋😋😋牛油餐包,点忌廉汤,又系一绝。咩童年回忆都返晒嚟。令我意想不到,💗💗牛柳竟然有两大块,配肥肥薯条。十分足料。而且咁厚嘅牛柳都能够保持好嫩滑👍。😍😍😍食过呢餐,身心都好满足。

牛油餐包,点忌廉汤,又系一绝。咩童年回忆都返晒嚟。

食过呢餐,身心都好满足。