2018-05-15
龙虾同螃蟹不嬲都系港人最爱,因为新唔新鲜一食就知。男朋友都唔例外,今日食呢间Day and Nite就系想佢一尝比大石砸死CRAB既感觉。位于旺角山东街,附近就系波鞋街,食到肚满肠肥既时候就可以行去消化一下。(餐牌设计得好靓呀)(贴心之举,餐厅准备左个迷理垃圾桶畀我地。唔洗搞到成台都系,仲定时定候帮我地清理! 呢点一定要大赞,睇得出店员都系90后,但都非常有礼貌同勤力。)(店内主要用蓝白色做衬托,好少女,真系连影只杯都有FEEL)六小钵系我心中排名都几高。除左因为佢两个人既份量控制得刚刚好之外。柚子醋海藻沙律好正,大家唔好睇佢其貌不扬,其实酸酸地咁好醒神。海盐枝豆就比较逊色,食唔出盐味。整体而言,六款小食有辣有唔辣,各个都恰到好处,完全成功地为你提高食欲。主角系王样.鳕场蟹海鲜纸火锅 $588$588系全个SET既价钱,包括左我上面所讲既六小钵(前菜)。记得系大阪都食过一次纸火锅,系系一间食河豚既专门店。系度同大家介绍返其实纸火锅果张纸烧唔著系物理现象黎,当然张纸强度同燃点都会比一般纸高啦。 可以系香港食到真系令我喜出望外。蔬菜方面有诚意,颜色鲜艳夺目。有菇、洋葱等等。放入去汤到提一提
位于旺角山东街,附近就系波鞋街,食到肚满肠肥既时候就可以行去消化一下。 (餐牌设计得好靓呀)
海盐枝豆就比较逊色,食唔出盐味。
主角系王样.鳕场蟹海鲜纸 火锅 $588
记得系大阪都食过一次纸 火锅,系系一间食河豚既专门店。
可以系香港食到真系令我喜出望外。
蔬菜方面有诚意,颜色鲜艳夺目。有菇、洋葱等等。
放入去汤到提一提味。最特别系粉红粉黄既鱼旦,靓到日本风情咁,虽然就无咩味既。
海鲜果PART都无令我失望。虾既数量我建议可以多加两只
蟹认真鲜甜,店员有介绍到要先煮蟹先,咁个汤底会更正。
当你食到第二只既时候已经成个汤都系蟹味.........春天已降临大地.....
快D落菜啦!
另外Crab Zousui都非常出色,绝对有日本咁既水准。
米饭软软绵绵。
雪糕又系天蓝色既唔敢想像班港女会几钟意呢度。
系吹波糖味,好特别。
(小小提点系大家可以问佢拎剪既,食蟹会方便D。
我好有牙力都唔食几咬到D蟹壳呀。)