露面手工拌麵料理

Biang Biang Noodles
2021-10-05 79 浏览
今晚放工来到修顿附近食面,舖面好光猛,睇落好干净。平日晚7点左右直接行入去揾位坐就ok。鲜茄牛腩拌面($55),牛腩炆得好林,有少少筋,好易入口。腩汁好有诚意,有骨胶原嘅口感。🤣 最紧要系汁够多,够捞碗面。蕃茄都唔少,蔬菜来讲已经好足够了。葱花好多,成碗捞晕来食就啖啖都有野咬了。🤣油泼辣子鲁肉biang biang 面($55),Biang biang面听落好搞笑,原来系改良版嘅陕西面,仲要系手工做嘅,听落好有诚意。🤣 面身似刀削面个种粗度,咬落烟韧,亦都沾到好多辣酱汁一齐食,值得推荐!我拣左个小辣试一试,佢系麻辣,好香好好食,连唔识食辣野嘅我都入到口。 鲁肉粒都系好林好入口,肥瘦得而,仲有啲菇仔捞左系入面,好丰富的。怕唔够饱,叫多碟小食 芥香麻酱鸡丝粉皮($42),鸡丝好多,啲肉滑滑的,青瓜丝都算多,粉皮偏粗身,够薄,捞麻酱食一流。👍饮品我就要左杯菠萝青柠蜜($24)少甜,清清甜甜嘅,适合天口热时饮,入面仲有啲菠萝渣咬下。🤣朋友个杯系滑溜溜香芋鲜奶($28),口感真系非常滑溜,好香芋头味,而且一啲都无想像中咁济,好快就啜晒落肚。🤣总结:我哋两个人都食得好饱,好满足,会再复桌。

鲜茄牛腩拌面

油泼辣子鲁肉biang  biang面

总结:我哋两个人都食得好饱,好满足,会再复桌。

鲜茄牛腩拌面
油泼辣子鲁肉biang  biang面