2017-12-18 270 浏览
傍晚时,我和朋友偶而走过荃湾街看到一间甜品店名叫,被放于店外的食品宣传照片吸引住,甜品店竟然会有(日式拉面)食嘅。原来呢间甜虽然系主打食(甜品),但都会有一些正餐提供给人客食用,方便人客饱餐后又想食甜品都唔洗四围走去揾甜品店啦~👍值得我入去试下!我哋两个人点咗三样正餐:日式饺子乌冬除了有日式煎饺子外,仲有一只切开两边的糖心蛋和一些碎紫菜喺上面,真系睇见都想食😋香草帆立贝蚬肉意粉呢个意粉虽然唔算好特出,但食嘢想有饱肚感觉的人,应该要食呢度啲意粉。千岛海鲜薄饼方型的薄脆饼底上面有少许海鲜,面头系千岛酱。对角切成四片三角型上枱,唔洗自己再切,好方便!三个正餐仲有3杯餐饮送埋,我叫杯韩国蜂蜜柚子茶,另外朋友想饮朱古力奶,就叫咗一杯纯牛奶&一杯朱古力沟埋嚟饮☕。另外叫咗一个小食:焗蜜糖鸡尾肠配蛋沙律用蜜糖涂上鸡尾肠上焗到香甜脆口,另外一只鸡蛋切成片配以酸甜沙律酱一同上枱~既开胃又可口😋既然系甜品店,当然唔少得甜品啦!所叫3种不同型式的甜品嚟试吓~~(冻)芋圆小丸子芋圆、凉粉、小丸子、红豆、奇亚籽及椰汁混在一起😋❲正❳👍(冻)鲜芒甜椰在椰皇内放满估计是以椰皇水做成的菓冻再加入椰汁,上面铺满香甜的芒
傍晚时,我和朋友偶而走过荃湾街看到一间甜品店名叫[甜点],被放于店外的食品宣传照片吸引住,甜品店竟然会有(日式拉面)食嘅。原来呢间甜虽然系主打食(甜品),但都会有一些正餐提供给人客食用,方便人客饱餐后又想食甜品都唔洗四围走去揾甜品店啦~👍值得我入去试下!

我哋两个人点咗三样正餐:
香草帆立贝蚬肉意粉
另外叫咗一个小食:
焗蜜糖鸡尾肠配蛋沙律
既然系甜品店,当然唔少得甜品啦!
所叫3种不同型式的甜品嚟试吓~~
(冻)芋圆小丸子
芋圆、凉粉、小丸子、红豆、奇亚籽及椰汁混在一起😋❲正❳👍

(冻)鲜芒甜椰
在椰皇内放满估计是以椰皇水做成的菓冻再加入椰汁,上面铺满香甜的芒果肉,既吸引又香甜好食。😋
鲜芒果脆方砖
就系用厚切方包切成方型炸到香脆和一些芒果肉一并叠起,上面再放一球雪糕和一条朱古力脆蛋卷来做出吸引的外观。😘
以合理的价钱能够不用四围走便可以饱餐完再食埋甜品,呢间店值得一试。👌
香草帆立贝蚬肉意粉
2017-12-15