2021-09-03
嚟到大美督除咗踩单车或者撑船仔,仲有就系拜访好多local人气嘅餐厅。我哋撑完鸭仔船太攰而呢间喺隔离仲有都好多人入座,于是就尝试下啦😆😆串串饼 ($48)八件胀卜卜串烧嘅外表好得意!成个造型满分,咬入口有淡淡的牛油味而且好松脆,似西式嘅酥皮口感。我觉得都唔使加其他酱料已经足够。泰式连骨猪髀 ($138)成个猪髀好淋,一切落去已经可以好容易分开啲肉,证明火喉充足。而且好入味,猪皮食落都唔会好油腻冇太大罪恶咁。同埋有小上嘅配菜青瓜同埋酸菜,酸菜甜甜地好开胃!泰式古法浸鸡 ($152)半只呢一个我就觉得冇乜特别。。。食落只鸡感觉唔到佢系用古法浸鸡嘅感觉😅而且冇海南鸡咁鲜嫩,亦冇乜鸡味,不过只鸡都好多肉。下次我应该唔会再叫呢款。炒泰式金边粉 ($88)金边粉嘅味道都OK,而且材料都好丰富。个人觉得金边粉好难唔好食。整体来讲,呢间餐厅位置好方便而且环境小chill, 食物都上得好快,对第一次帮衬嘅我来讲我觉得都几好食。
串串饼 ($48)八件
泰式连骨猪髀 ($138)
泰式古法浸鸡 ($152)半只
炒泰式金边粉 ($88)