2024-06-03
平时住系大兴既人真系好正,因为可以落楼下就食到好丰富既台湾菜,我见佢晚市仲有得打边炉添🍲座位都好阔落,相信要招呼一大班人都唔系问题🙋🏻♀️。呢到除左有堂食,仲有个小corner有得卖台湾零食,所以都几岩啲中意食零食既人顺手买埋番去🤣因为太耐无食过台湾野,有劲多野都想试,结果就食到捧住个肚🤰🏻。🐒招牌醉鸡卷💰$42🐒蚵仔煎💰$45🐒起司肉松蛋饼💰$42呢几款都系好吸引到我既小食,我基本上每次去食台湾野都一定会嗌蛋饼🥞所以今次都唔例外,而好难得既系竟然有蚵仔煎食🦪佢系蛋既比例多过粉浆,所以食落好有实感,而且啖啖都有蚵仔😍。🐒鲜肉韭菜手工饺子(7只)💰$38🐒台铁卤大鸡扒便当💰$58👉🏻仙草奶绿+$8👉🏻小熊珍珠奶茶+$8主食方面本身唔知佢个便当份量系咁大🍱如果知道嘅话应该就唔会嗌水饺🥟因为佢啲水饺都系粒粒饱满,所以都真系好饱🤰🏻结果望到个饭块卤鸡扒都真系同手掌差唔多大🖐️不过热辣辣又脆都真系劲juicy同入味,最后啲饭都真系食唔晒🤣
🐒招牌醉鸡卷💰$42
🐒蚵仔煎💰$45
🐒起司肉松蛋饼💰$42
🐒鲜肉韭菜手工饺子(7只)💰$38
🐒台铁卤大鸡扒便当💰$58
👉🏻仙草奶绿+$8
👉🏻小熊珍珠奶茶+$8
主食方面本身唔知佢个便当份量系咁大🍱如果知道嘅话应该就唔会嗌水饺🥟 因为佢啲水饺都系粒粒饱满,所以都真系好饱🤰🏻结果望到个饭块卤鸡扒都真系同手掌差唔多大🖐️不过热辣辣又脆都真系劲juicy同入味,最后啲饭都真系食唔晒🤣