2021-11-23 278 浏览
一向都知呢间台湾菜好多人捧场要排队先食到,见今日系附近唔系好肚饿就谂住边排边消化😂最后用左接近45分钟终于坐低。落单后等左超过20分钟先上第一个主食,之后小食陆续送到,第二个主食最后系用左接近40分钟先出现。明白生意太好等耐少少都系正常,不过呢个上菜速度真系要改善下,呢餐饭连等位食左两个钟有点不能接受🙉而且部份食物有唔够热嘅情况。-🍱香酥台南虾卷便当 $58作为第一个上枱嘅主食,一口咬落去竟然系常温状态,男朋友表示不能接受。自己估计有机会系舖头冷气太大食物整好咗摆喺度冇人拎出嚟所导致,因为成餐饭一路食一路都觉得好冻🥶虾卷其实几好食,如果热辣辣会更正。-🍱那个卤排骨便当 $66话系排骨其实比较似猪扒⋯卤得唔够入味同腍,比较干同柴,但系又矛盾地多肥膏🌝外皮浸到淋晒唔脆,咬开后皮肉分离,但系浸到咁猪扒又无乜味?虽然大大块系抵食不过都无食晒,招牌嚟讲都几失望。-便当仲会跟5款配菜,今次有味噌金针野菜、香炒沙茶粉丝、白菌洋葱粟米、焦糖玉子、本日凉菜(好似唔系好觉有)。其实配菜都占咗便当一半份量,估唔到有咁多,味道都不错。呢方面我几欣赏佢配菜都有用心准备,唔系是但比两条菜而系有设计过款式👍🏻-🌐盐
🍱香酥台南虾卷便当 $58
🍱那个卤排骨便当 $66
🌐盐酥甜不辣(2片)$18
冇乜调味,如果唔系原块上改为切条状会比较方便进食。顺带一提呢个同样唔热。
🌐蜜蒜香肠(1条)$12
正常发挥,都知系现成野翻热单纯想食过下口瘾🤣
🌐夜市人气鸡皮卷(1条)$25
系三款小食之中最好食,鸡肉嫩滑,鸡皮薄薄一层唔肥,表层用椒盐调味恰到好处,如果份量大啲就更好😋
🥤蜂蜜青柠寒天冰茶(跟餐+$12、大杯再+$3)
🥤花坛蜂蜜绿茶(跟餐+$6、大杯再+$3)
味道不错,跟餐价大大杯抵饮。
总结:整体表现其实算唔错,喺附近又无人排队可以再食,排队计最多接受到15分钟。主食性价比高,小食虽平但份量不多,整体依然系良心价无误💛

那个卤排骨便当
香酥台南虾卷便当