最近发现大角咀依边开左好几间新餐厅,又开始想试新野!餐厅喺利奥坊依边,不过可能因为利奥坊都唔算太旺,中午会有上班族但夜晚就感觉上都系附近居民会过嚟。中午有lunch set,同朋友睇完一致都觉得唔错几吸引,就喺几间新餐厅中拣左决定食依间。我试嘅系手撕牛肉意粉($78),lunch set包左前菜及饮品。前菜可以拣餐汤、沙律或者Parma ham 蜜瓜。点完餐好快手就会上面包,我地三个人嚟食,一共有6块每人可以食到两块。面包有附埋番茄酱,或者台上亦有橄榄油同黑醋可以点。个人中意点番茄酱,酸酸地够哂开胃。而且面包热辣辣,食落又松软,几好食。前菜我拣左餐汤,是日餐汤系椰菜花汤,饮落非常creamy浓郁,另外见到隔离台食沙律都几大份。正餐方面,意粉摆盘卖相唔错,可惜有我唔中意食嘅火箭菜😂。牛肉分量都唔少,煮得够淋而且调味都好足够。另外特别要赞嘅系意粉,煮得够al dente,食落弹牙,完全系我中意嘅口感。而且挂汁,配埋香浓嘅番茄酱,好出色。虽然一开始睇落分量正常,但原来食食下发现意粉嘅分量都几多,够哂饱肚。另外朋友叫左大虾香辣蒜片意粉,评价都唔错。我地一致认同意粉好好食,质感煮得啱啱好。同时蒜
另外朋友叫左大虾香辣蒜片意粉,评价都唔错。我地一致认同意粉好好食,质感煮得啱啱好。同时蒜片意粉都好香口,一上碟嘅时候香味四溢。
整体嚟讲,系一间食物质素好又高cp值嘅餐厅,好值得试下。

2023-10-03
午餐