2021-06-06 128 浏览
本后今日微服出巡, 跟王太后同皇亲国戚饮完茶后, 私约闺密勇闯大角咀来一个咖啡时间。试业中的一浪, 纯白嘅装修好文青, 跟印象中的大角咀感觉好唔同。呢几日热到本后无乜胃口, 加上食完午饭不久, 今次主打冰凉饮品!饮品主打咖啡为主, 亦有数款Soda饮品, 本后唔算太好咖啡, 但就俾个橙啡呢个名吸引左, 一于试试佢!橙啡一到, 橙汁同咖啡两层颜色好吸睛。先试一口面层的咖啡, 好fruity, 带点酸, 本后心谂混合橙汁会否酸到爆炸?点知沟埋一齐之后竟然中和左个酸度, 淡淡的咖啡带著橙汁的香味, 对于本后十分对胃 闺密一早饮梗Dirty, 决定叫件蛋糕开心share! 蛋糕出自日光手笔, 浓浓的朱古力味但唔太甜, 暖暖的蛋糕伴著雪糕同吃, 好幸福 倾住计眨吓眼KO晒所有嘢, 决定叫第二round饮品。闺蜜决定品尝Long Black, 本后就要试吓那杯名字可爱的姜啜涛!其实饮品系Mojito + Ginger Ale, 入口有青柠的酸味, 余韵带点淡淡的姜味, 好清新!饮住第二杯一路闻住窝夫嘅香味, 可惜个胃唔争气, 太饱试唔到, 下次本后要再试下食物嘅真章!

冻橙啡

日光•重巧克力蛋糕