2024-06-11
学校附近新开咗间餐厅,放学就同同学去食!蟹肉蟹籽忌廉扁面一上枱已经劲香,啲蟹肉味好香,同埋佢劲多汁,每一啖意粉都挂到好多汁,加上佢系扁意粉除咗挂汁之外,蟹肉都好多,味道好香浓蟹肉味,但又唔会太咸,味道啱啱好,好出色嘅意粉.羊臀肉佢冇臊味~唔钟意食臊嘅同学就好钟意.肉质方面,佢一啲都唔un.大厨煮得好好,煮出嚟唔会全熟,仲锁到肉汁,眼见都已经好juicy,食落都好juicy,肥肉同羊肉嘅分布比例好好,唔会太肥,但又有肥肉去添加味道同口感.羊臀肉呢个部分都好淋.我觉得唔洗点汁都已经好好食,食到羊肉同埋调味本身应有嘅味道.龙虾包超!大!个!即叫即炸嘅龙虾啲龙虾肉就算炸完都好弹牙,包都烘过,所以成个龙虾包食落好脆,劲正!加上佢有蟹同沙律,所以味道入口好好食!鸡串烧配薄饼估唔到佢咁多串,劲抵食!啲鸡肉唔鞋,腌料腌得好入味,夹埋薄饼食,条另一种风味.薄饼微微烤烘过,少少脆身,加埋鸡串嘅汁一齐食,都好夹!(我点意粉汁劲正,hahahaha)
蟹肉蟹籽忌廉扁面
羊臀肉