2022-08-02 475 浏览
又去大角咀揾食。最近爱上食串烧,贪佢份量少,怕肥但又想食嘅我最啱,同朋友开心share, 每款食1件,食多几款唔同嘅嘢食都唔洗担心食过量。 餐厅除左散叫,更有1人前或二人套餐,计起上嚟比散叫平d,而质素同配搭我觉得都算唔错。最后同朋友拣左精选1人餐C($368),再加秋葵。套餐C包括10样食物,每样都做到微焦嘅效果,令到食物嘅油脂刚刚被迫出嚟,同时又食到烧烤嘅香味。🔸️唐扬鸡软骨,一贯炸鸡软骨嘅香口,够亁身,唔油腻。🔹️白鳝非常爽弹,似脆肉骨腩果种爽脆感,入口鱼油香味四溢。🔸️茄子同翠玉瓜都食到瓜类嘅鲜甜,烧完仍然非常juicy,翠玉瓜洒左d黑椒,有微微嘅香辣,更惹味。🔹️极品牛舌心有小小厚度,增加了口感,但同时亦烧得刚刚好,唔会又韧又嚡。🔸️鸡翼,选用了鸡中翼,加上在两骨中间切开,让鸡翼平舖串在竹签上,令鸡翼受热更均匀,亦食得更方便。🔹️黑豚五花腩肥瘦相间,烧得金黄嘅瘦肉部份有少少香脆。🔹️汁烧豆腐绝对值得再叫,大大件豆腐有豆香,外皮煎得金黄,吃起来略带嚼劲,咬下后还是豆腐水嫩的口感。咸、甜、酱香交错的酱汁,十分美味。🔸️黑豚芦笋卷嘅豚肉劲薄身,少少肉味更突出芦笋嘅鲜甜。🔹️芝士年糕一向系我至爱食品之

🔸️唐扬鸡软骨,一贯炸鸡软骨嘅香口,够亁身,唔油腻。
唐扬鸡软骨

🔹️白鳝非常爽弹,似脆肉骨腩果种爽脆感,入口鱼油香味四溢。

🔹️黑豚五花腩肥瘦相间,烧得金黄嘅瘦肉部份有少少香脆。
黑豚五花腩

汁烧豆腐

🔸️黑豚芦笋卷嘅豚肉劲薄身,少少肉味更突出芦笋嘅鲜甜。
黑豚芦笋卷

🔹️芝士年糕一向系我至爱食品之一,呢旧年糕涨卜卜,年糕同芝士都塞得满满的,芝士味够香,又十分烟韧。
芝士年糕

🔸️秋葵($23)烧烤后十分香甜,那种黏腻滑潺潺嘅感觉亦都处理掉,入口爽脆。
秋葵

餐厅当然仲有多款酒类提供,Whisky、Sake、生啤等,我就拣左手工啤 Crazy Rich Lupulins($48),入口有果香,酒精含量虽有8.2%,但极易入口,酒精感唔会好重,酒体顺滑,配串烧食感觉几fresh。
手工啤Ccrazy Rich Lupulins

店员、老板都非常友善、有礼,在这里用餐,唔只食物高质,而且感觉亲切、舒服。

2022-08-01
用餐时段