2021-10-13
今次要介绍一间系大角咀毫不起眼,但性价比可以话系超高嘅寿司店 - 玥屋 店舖好细,堂食座位只有8个左右,主打寿司刺身,另外不时会有时令食材. 记得第一次去食系两年前,当时最平嘅寿司只卖$10以下, 如今两年后再嚟,最平嘅三文鱼寿司都仲系卖紧$6 一件….你可能会话一分钱一分货,但系依间绝对不适用,因为你系俾紧争鲜嘅价钱,但系有‘阿妈家姐’(Omakase)嘅质素😲以下几款手握寿司我认为必点嘅:.($7)三文鱼份量劲多,配以辣味沙律酱非常惹味👍🏻($8)、($15)两款我每逢去寿司店必叫, 但可以咁抵价钱食到咁新鲜嘅暂时只有这家,望住师傅即场握寿司,再系表头涂上豉油,真系令你感觉食紧厨师发办(只系师傅仔有时会cool 左啲🤭)($23)仲平过寿司郎🤭但睇图就知有几新鲜同份量有几多,入口鲜甜🤤($14)第一次食葱吞拿鱼蓉卷系可以咁大旧…份量仲系大过旧饭🤣入口非常满足😍.除左寿司外仲会有不少时令食材, (时价)订位时先预留, 粒贝刺身,非常爽滑弹牙,非常新鲜,师傅切嘅厚度亦刚刚好👍🏻.)刺身](时价)踏入秋季乃秋刀鱼当造, 入口肥美,适当嘅油脂非常香,配以独有姜葱酱油食非常夹,食完仲会有鱼头
[辣三文鱼]($7)三文鱼份量劲多,配以辣味沙律酱非常惹味👍🏻
[赤贝]($8)、[带子]($15)两款我每逢去寿司店必叫, 但可以咁抵价钱食到咁新鲜嘅暂时只有这家,望住师傅即场握寿司,再系表头涂上豉油,真系令你感觉食紧厨师发办(只系师傅仔有时会cool 左啲🤭)
[海胆]($23)仲平过寿司郎🤭但睇图就知有几新鲜同份量有几多,入口鲜甜🤤
[葱吞拿鱼]($14)第一次食葱吞拿鱼蓉卷系可以咁大旧…份量仲系大过旧饭🤣入口非常满足😍
除左寿司外仲会有不少时令食材, [粒贝](时价)订位时先预留, 粒贝刺身,非常爽滑弹牙,非常新鲜,师傅切嘅厚度亦刚刚好👍🏻
)[秋刀鱼刺身](时价)踏入秋季乃秋刀鱼当造, 入口肥美,适当嘅油脂非常香,配以独有姜葱酱油食非常夹,食完仲会有鱼头同鱼尾成个油炸(图四)点上沙律酱食非常香口👍🏻
唔想食咁多饭,可以点上刺身,价钱亦系抵到你唔信:[赤贝、三文鱼腩、带子、剑鱼腩、油甘鱼、白玉豚等]每款都只系由最平$7 到$13不等….而且非常新鲜无雪味,试问仲可以去边度揾到🤔
虽然座位好少坐得几迫,同埋茶都系饮茶包,但非常贴地嘅价钱同每日新鲜空运嘅质素绝对令你想一来再来,记得要打电话订位!(留返啲位俾我🤣🤭)